Tips en advies over hoe je een Staffordshire Bull Terrier op een effectieve manier kunt trainen

Om een Staffordshire bull terrier het meest effectief te trainen is het belangrijk om je verwachtingen laag te houden terwijl ze nog jong zijn en gebruik deze tijd voornamelijk om ervoor te zorgen dat ze goed zullen reageren op de basis commando’s.

Engelse Stafford training - Boogie @ Tukkerstaff's Staffordshire Bull Terriers

Engelse Stafford training - Boogie @ Tukkerstaff's Staffordshire Bull Terriers

De meer geavanceerde training kan later komen, maar de betekenis van deze aanpak is dat als de commando’s niet worden begrepen door de hond in deze beginfase, er een risico is dat hun natuurlijke instincten, sterke wil en kracht ervoor zullen zorgen dat er in een later stadium van de training meer inspanningen verricht moeten worden om de hond te laten gehoorzamen.

Belangrijk is dat u de commando’s kort en simpel houdt en dat u de commando’s op consequente basis gebruikt. De basis commando's zoals "kom", "zit", "blijf" en "liggen" dienen in eerste instantie regelmatig en consequent gebruikt te worden. Dit in korte sessies en alleen op de momenten wanneer de hond het meest ontvankelijk is om te leren.

Staffordshire Bull Terriers zijn niet moeilijk te trainen, vooral omdat ze houden van voedsel beloningen, dus door gebruik te maken van hapjes terwijl ze nog jong zijn om deze elementaire commando’s te leren, zullen ze opgroeien als een goed opgevoede hond.

Lijn training is het tweede onderdeel waar op gelet moet worden bij het trainen van je Staffordshire Bull Terrier, dit vanwege hun neiging om heel hard te trekken wanneer daar de gelegenheid voor wordt gegeven. Een verstandige investering is een tuig, dat is zowel beter voor de controle en voor het comfort van de Stafford. Wanneer u de commando’s "blijf" en "zit" goed heeft geoefend, kunt u het trekken makkelijk afleren door elke keer te stoppen wanneer de hond gaat trekken. U blijft net zolang wachten totdat de Engelse Stafford niet meer trekt. Dit kan echter wel enige tijd in beslag nemen voordat het trekgedrag zal stoppen.

De meeste Staffordshire Bull Terriers spelen of stoeien niet met andere honden, behalve als kleine pups. Dingen escaleren zeer snel, het is het beste om deze situaties te vermijden en eventuele agressie moet elke keer vermaand worden met een simpel “nee”. Duidelijke verbale communicatie zal werken. Dit is een andere reden waarom de trainingsaanpak wordt uitgelicht.

Zelfs bij goed gesocialiseerd typen moet toezicht worden gehouden bij andere honden. Het is namelijk mogelijk dat de honden vervallen in hun natuurlijke instincten wanneer zij uitgelokt worden of wanneer zij schrikken. Helaas, vluchten en/of weglopen is geen natuurlijke reactie van een Staffordshire Bull Terrier. Deze hond zal zich altijd laten gelden.

Wanneer de bovenstaande punten goed getraind worden, zal de Staffordshire Bull Terrier laten zien dat zij in staat zijn om een liefdevolle en actieve metgezel te zijn.

Secrets to Dog Training

Dankzij "Secrets to Dog Training", zijn meer dan 217,442 hondenbezitters wereldwijd succesvol geweest met het trainen van hun hond, en loste het de gedragsproblemen op.

Wie wil er nog meer dat zijn hond zich goed gedraagt tussen mensen en andere honden...en dat hij zich houd aan de huisregels zelfs wanneer u niet thuis bent!

Als je antwoord "IK!" is, lees dan verder, want jij staat op het punt om te ondekken hoe je met behulp van bewezen technieken voor eens en voor altijd een eind kunt maken aan de gedragsproblemen van je hond.

Klik HIER om Secrets to Dog Training te bestellen

P.S. Denk eraan, als jij het gedrag van je hond in de kortst mogelijke tijd wilt verbeter, dan is "Secrets to Dog Training" iets voor JOU! Bestel de Secrets to Dog Training direct download via de onderstaande link.

Klik HIER om Secrets to Dog Training te bestellen

Klik HIER om Secrets to Dog Training te bestellen