Checklist om te controleren of je geschikt bent voor het houden van een Staffordshire Bull Terrier

Ga eens wandelen op straat met 1 arm zover mogelijk uitgestrekt. Probeer na een aantal passen om je arm nog verder uit te strekken. Zeg met een vriendelijke stem een aantal keren het commando "volg". Roep nu een aantal keren wat harder het commando "volg". Schreeuw nu een keer "stop nu eens met trekken", negeer de blikken van de voorbijgangers.

Vergeet de luxe BMW maar en koop maar gelijk een stationwagen. Koop wat koekjes en wat botjes. Stamp de koekjes fijn op de bekleding van de stoelen en ook in de achterbak. Gooi de botjes los in de auto. Ga naar de kapper en vraag daar of je het vloerafval van de afgelopen week mee mag nemen. Strooi dit in grote hoeveelheden in de auto over de bekleding. Maak nu met modder nog een paar mooie afdrukken op de bekleding. Maak nu met een hark nog wat krassen op de buitenkant van de auto. Zo, perfekt.

Weet je 100% zeker dat je geschikt bent voor een Staffordshire Bull Terrier

Weet je 100% zeker dat je geschikt bent voor een Staffordshire Bull Terrier.

Maak je klaar om weg te gaan. Probeer zo stilletjes mogelijk weg te sluipen. Loop tot halverwege het tuinpad, kom dan terug. Probeer het 5 minuten later nog eens. Ga maar weer terug. Zet de radio aan en maak kalmerende geluiden. Probeer het nog eens. Ga maar weer terug en bel je vrienden maar op of ze naar jou kunnen toekomen i.p.v. jij naar hen.

Oefen eens om op niet meer dan ¼ van jouw stoel te zitten. Probeer verschillende manieren uit om een kopje met koffie op de leuning te laten balanceren. Probeer eens om stilletjes een koekje erbij te eten. Geef het maar op en strooi de rest van de kruimels over de zitting van de stoel.

Bind 2 vorken aan een hondenriem en hang deze aan de deurknop. Probeer meerdere malen om de riem stilletjes te pakken. Wanneer de vorken rinkelen, krab je jezelf hard aan je scheen met de vorken. Herhaal deze procedure meerdere keren.

Herhaal alles wat je zegt tenminste 5x, herhaal alles wat je zegt minstens...

Als er visite binnenkomt laat deze op de bank gaan zitten. Gooi gelijk een zak met aardappelen van 15 kg op hun schoot en wrijf meerdere malen een natte spons in hun gezicht.

Ga eens oefenen om iets heel snel uit de ijskast te halen. Bedenk van tevoren wat je precies wilt hebben en waar het staat. Doe de deur open pak wat je wilt hebben en sluit gelijk de deur weer. Duurt dit langer dan 10 seconden, helaas dan ben je de inhoud van de koelkast voor een groot gedeelte kwijt.

Hoe wen je eraan hoe je huis eruit ziet als je aan het schoonmaken bent?? Begin met het zemen van de ramen. Zijn ze schoon? Prima, maak nu je handen lekker vet en doe deze tegen de ramen. Herhaal dit minstens 2 keer per dag. Maak met een stofzuiger de vloer schoon, pak daarna een pot met zand en strooi deze over de vloer heen. Maak de vloer weer schoon. Herhaal ook dit minstens 2 keer per dag.

Ga eens op bezoek bij mensen die al een Staffordshire Bull Terrier hebben en vraag hoe het in godsnaam zover gekomen is dat ze toestaan dat hun hond af en toe zich zo idioot gedraagt. Vraag hoe ze het voor elkaar hebben gekregen dat de pup wat langer wil slapen, hoe ze de pup zindelijk hebben gekregen. Hoe ze de hond tafelmanieren hebben geleerd en hoe ze uberhaupt de hond manieren hebben geleerd. Geniet er maar van. Het zal de laatste keer zijn dat u antwoord krijgt op al uw vragen.

Om eens te ervaren hoe uw nacht eruit gaat zien als u een Stafford (de meeste staffies slapen in bed) heeft; ga om 10 uur 's avonds naar bed. Zet de wekker op middernacht, wordt wakker en gooi jezelf met geweld op de grond. Leg een zware zak aardappels op het dekbed en probeer om weer onder de dekens te komen. Zet de wekker om 5u30 en sla net voor je wakker wordt jezelf in het gezicht met een natte spons.

Kun je tegen de rotzooi die een Engelse Stafford Bull Terrier maakt?? Om dat uit te vinden probeer je het volgende : Zorg eerst dat je heel het huis goed hebt gepoetst. Gooi een emmer met modder over je net gedweilde keukenvloer. Smeer de rest van de modder aan de zijkant van de keukenkastjes en van de koelkast en de oven. Maak ook met modder een paar voetstappen op de vloerbedekking in de woonkamer en in de hal. Steek je vingers in een bloempot en veeg ze af aan de muur. Nu, hoe vind je dat het eruit ziet??

Veel plezier met het houden van de Engelse Staffordshire Bull Terrier!

Waarschuwing voordat u een Engelse Stafford aanschaft

Als u besluit om een Engelse Stafford aan te schaffen, is het heel belangrijk dat u dit bij een betrouwbaar adres doet. Laat u heel goed voorlichten, praat met andere eigenaren, fokkers, ga eens een aantal keren op shows kijken. Als u een pup uit gaat zoeken en u twijfelt of het wel een pup is met papieren, vraag dan gerust naar de stamboom van de ouders. Dit moet een stamboom zijn die uitgegeven is door de Raad van beheer op kynologisch gebied in Nederland, of een stamboom die is uitgegeven door een andere bij de FCI erkende kennelclub. Let er verder op hoe de puppies erbij zitten, hoe de andere honden van de fokker er uitzien, hoe de honden zich gedragen (zijn ze vrolijk, attent, en zijn ze niet bang).

Tot slot nog even dit over de Engelse Stafford Bull Terrier

De Engelse Staffordshire Bull Terrier is een bijzonder kleurrijk ras. Ze zijn er in de kleuren: rood, reekleurig, zwart, wit, gestroomd en blauw. Of een van deze kleuren in combinatie met wit. Er bestaan ook leverkleurige (chocoladebruin) en black and tan (zwart met bruin) Staffords maar deze kleuren zijn hoogst ongewenst.

Als u eenmaal aan een Engelse Stafford begint is de kans groot dat u besmet raakt met het bekende "Staffordvirus", waarvan men nooit meer geneest. Één blik in die grote donkere ogen en u bent verkocht. Wanneer u eenmaal een Staffordshire Bull Terrier heeft, wilt u waarschijnlijk nooit een ander ras meer. Een Staffordshire Bull Terrier word verder wel omschreven als een echte clown met een hart van goud.

KOOP NOOIT EEN STAFFORD ZONDER EEN GELDIG FCI STAMBOOM!