Informatie over alles wat je moet weten over benches en kamerkennels voor een Staffordshire Bull Terrier

Een bench of kamerkennel is een rechthoekige ruimte met een gesloten bovenkant en minimaal 1 deur, die wordt gemaakt in diverse maten, geschikt voor alle rassen honden. Hij is meestal gemaakt van metaaldraad en heeft als doel opsluiting, om redenen van veiligheid, zindelijkheidstraining, bescherming van meubilair, reizen, ziekte of algemene controle.

Klik HIER om een bench of vari kennel te bestellen

Een bench of kamerkennel is een rechthoekige ruimte met een gesloten bovenkant en minimaal 1 deur, die wordt gemaakt in diverse maten, geschikt voor alle rassen honden

Een bench of kamerkennel is een rechthoekige ruimte met een gesloten bovenkant en
minimaal 1 deur, die wordt gemaakt in diverse maten, geschikt voor alle rassen honden.

De bench of kamerkennel is al lang geaccepteerd bij en wordt vertrouwd door deelnemers aan tentoonstellingen evenals aan gehoorzaamheid- en jachtwedstrijden, trainers, fokkers, verzorgers en dierenartsen. De individuele hondeneigenaar echter, heeft vaak een hekel aan het idee om een bench of kamerkennel te gebruiken.

Is het zielig voor je Engelse Staffordshire Bull Terrier

Als echte dierenliefhebber zult u misschien zeggen:het lijkt wel een gevangenis, ik zou mijn Staffordshire Bull Terrier nooit in zo’n ding stoppen. Net als ieder weldenkend mens, hecht u waarde aan uw vrijheid en omdat u uw huisdier als een gezinslid beschouwt, is het volkomen natuurlijk als u denkt dat opsluiten in een bench zielig is en er misschien wel voor zorgt dat uw Engelse Stafford een hekel aan u krijgt.

Maar u bent geen SBT! Wat zegt uw Engelse Stafford ervan

Ik heb graag een eigen plekje, het is mijn privé domein, mijn mand en die gesloten deur kan mij echt niets schelen. Als uw Staffordshire Bull Terrier zou kunnen praten, zou hij dat misschien wel zeggen. Hij zou er misschien wel bij zeggen dat de bench helpt om de nestelbehoefte, die hij geërfd heeft van zijn voorouders, te bevredigen en dat hij niet bang is of er gefrustreerd van raakt, om opgesloten te worden. Hij zou verder bekennen, dat hij blij is dat zijn leven geregeld en beheerst wordt door mensen en dat hij er gelukkig mee is, dat hij de kans niet krijgt om in de problemen te komen, om er dan later voor gestraft te worden. DUS voor u lijkt het misschien een kooi voor hem is het een tehuis.

Klik HIER om een bench of vari kennel te bestellen

Met behulp van een bench kunt u:

Met behulp van een bench kan uw Engelse Stafford:

U wilt van uw huisdier en zijn gedrag genieten. Uw hond wil niets liever dan u een plezier doen. Een bench (of Varikennel) kan helpen de relatie tussen u en uw hond zo te maken dat u er beiden van geniet. Een hondenbench is een koopje vergeleken met de kosten van de vervanging of reparatie van uw bankstel, deurstijlen, behang, tapijt en niet te vergeten gevaarlijke dingen zoals stroomkabels e.d.!

Maak van gebruik geen misbruik

Sluit uw Engelse Stafford geen hele dagen op in de bench. Mocht dit toch in noodgeval eens voorkomen, dan moet u de hond als hij uit de bench komt veel positieve aandacht geven, ’s avonds volledige vrijheid gunnen en in de buurt van zijn baasjes laten slapen. Plaats vooral de hond niet voor straf in de bench. Het moet voor hem een veilige en leuke plaats blijven. Om uw pup te leren dat het een leuke plaats is, geeft u hem altijd zijn maaltijden en tussendoortjes in de bench. Op de bodem legt u een zachte oude handdoek of iets dergelijks en een lapje of speeltje dat hij heeft meegekregen uit het nest. Blijft u voor een langere tijd weg, zet dan ook zijn drinkwater in de bench.

Welke bench is het beste

De meest praktische is de opvouwbare hondenbench, gemaakt van traliewerk, die verkrijgbaar is in allerlei groottes. Mocht u veel op reis gaan dan is misschien een nylon hondenbench of kunststof transportbox voor honden een optie. Deze is gemaakt van hoge kwaliteit kunststof en heeft alleen een deur van traliewerk. Een bench moet groot genoeg zijn dat de hond er gemakkelijk in kan draaien, wenden, zitten en liggen.

Hoe moet ik de bench gebruiken

Plaats de bench in de buurt van mensen, liefst niet in de tocht en niet te dicht bij een hittebron. Maak het uw kinderen duidelijk dat de bench geen speelhuisje voor hen is, maar een eigen plekje van de HOND, u moet uw pup echter vanaf het begin laten wennen dat u met uw handen in de bench komt, zodat hij niet al te bezitterig wordt. Kies naast het eten geven in de bench ook voor de tijden waarop uw pup een slaapje doet om hem in de bench te doen. Zorg ervoor dat hij geen halsbandje e.d. om heeft als hij in de bench zit, zodat hij nooit klem komt te zitten tussen de tralies.

Zelfs als de zaken in het begin niet zo gladjes verlopen: maak u niet druk en geef niet op, hou vol, wees flink en ben u ervan bewust dat u uw Staffordshire Bull Terrier een groot plezier doet, doordat u er voor zorgt dat hij niet in de problemen komt als u hem alleen moet laten.

Klik HIER om een bench of vari kennel te bestellen